; Damiya Mysara ;: Resepi : Kek Batik

12 Aug 2012

Resepi : Kek Batik



Bahan-Bahan :

1 paket milo ( kecil )
1 paket biskut marie ( dipatahkan kpd 4 bahagian )
1 buttercup 250g ( kecil )
1 sudu besar esen vanilla 
1/2 tin susu pekat manis ( jangan over sangat )

Cara-Cara :

1.Letak kuali kat atas dapur . Masukkan buttercup ( 250g ) tadi dengan sepaket milo tadi ( semua pon boleh ) dan susu pekat manis . Lepastu kacau kan laju-laju ( jangan kasik dia berketul ) . * jangan lupa hidupkan api tadi !!

2.Lepastu , kalau korang dah nampak macam menggelegak tu , korang boleh la masukkan sepaket biskut marie .Pastikan biskut-biskut marie tu disalut rata dengan coklat tu ( milo+butter+susu ) Tutup api !!
Jangan lame-lame sangat gaul sebab nanti LEMBIK tak sedap kann ??

3.Lepas tu korang letakkan biskut marie yg telah disalut coklat kat dalam loyang ataupun tupperware .
Better tupperware biasa korang sapukan dengan butter dulu . Dah tekan-tekan biskut marie tu sampai mampat , korang masukkan dalam peti sejuk selama ..... ikut sukehati ler , tapi mesti lebih 2 jam kott . Normally 4 jam .

Dah siap dah kek batik korang :)

Attention !
Kalau korang nak plus plus kacang pon boleh , ikut sukahati lah , tapi jangan lah over sangat masukkan MASHMALLOW ke . hehe . kay bye :) SELAMAT MENCUBA



No comments:

Post a Comment